Regionaal Centrum Prenatale Screening Noord-Holland

Welkom op de website van het Regionaal Centrum Prenatale Screening Noord-Holland.
Op deze website vindt u relevante informatie voor verloskundig zorgverleners en echoscopisten in Amsterdam en Noord Holland, die prenatale screening aanbieden of van plan zijn dat te gaan doen. Interesse in onze nieuwsbrief?  U kunt zich onderaan deze pagina aanmelden.

Bent u zwanger en zoekt u informatie over prenatale screening? Graag verwijzen wij u hiervoor naar deze website: www.pns.nl

Regionaal Centrum Prenatale Screening Noord-Holland (RCPSNH) is één van de acht regionale centra in Nederland, die door het Ministerie van VWS als vergunninghouder zijn aangewezen voor de uitvoering van de prenatale screening. Deze uitvoering valt in Nederland onder de Wet op het Bevolkingsonderzoek. Iedere zorgverlener die betrokken is bij de uitvoering van prenatale screening, dient hiervoor gecertificeerd te zijn en een contract te hebben met hun regionaal centrum.

RCPSNH heeft tot doel de uitvoering van de prenatale screening binnen de regio Noord-Holland te coördineren en de kwaliteit hiervan te bewaken.

Naar pagina Contract aanvragen

 • Op onze nieuwsbrief abonneren

  Door u in te schrijven gaat u akkoord met onze Privacy Policy.

Nieuws

 • Agenda

  1. Webinar 1e trimester SEO

   Op dinsdag 15 juni van 14.45 tot 17.00 uur vindt het webinar ‘eerste trimester SEO: aanvraag, uitvoering + uitslag en uitbetaling’ plaats.
   Dit webinar is gericht op de praktische zaken rondom het eerste trimester SEO, en kan vrijwillig gevolgd worden. Accreditatie is aangevraagd.
   Het is een interactief webinar, waarbij deelnemers vragen kunnen stellen aan de sprekers.

   Tijdens dit webinar komen de volgende onderdelen aan bod:
   • 14.45 – 15.30 uur: Aanvraag (met name bedoeld voor counselors).
   • 15.35 – 16.10 uur: Uitvoering en uitslag (met name bedoeld voor eerste trimester SEO-echoscopisten en praktijkondersteuners).
   • 16.15 – 17.00 uur: Uitbetaling (met name bedoeld voor eerste trimester SEO-echoscopisten en medewerkers financiële administratie van echocentra).

   Het is mogelijk om u aan te melden voor 1 of meerdere onderdelen. De drie delen zijn afzonderlijk te volgen.
   Wilt u dit webinar (gedeeltelijk of geheel) bijwonen? Aanmelden kan via deze link.

   Gegevens

   Datum:
   juni 15
   Tijd:
   14:45 - 17:00

   Locatie

   Online
   Lees meer ↓
  2. Basiscursus counselen over prenatale screening (vol!)

   Amsterdam UMC heeft in samenwerking met de Verloskunde Academie Amsterdam een basiscursus ‘Counselen over Prenatale Screening’ opgezet. In deze cursus zullen allerlei aspecten van counselen aan de orde komen.

   U kunt zich hier aanmelden

   Aanmelden is niet meer mogelijk aangezien deze cursus al vol zit. In okt/nov wordt nog een cursus georganiseerd, datum volgt.

   Gegevens

   Datum:
   juni 18
   Tijd:
   09:00 - 17:00
   Lees meer ↓
  3. Gezamenlijke online regio counseling casuïstiekbespreking SPSAO en RCPSNH

   Dit betreft een online bijeenkomst voor counselors met interessante casuïstiek. Daarvoor hebben we echter uw input nodig. Mogelijk staat u als counselor nog een casus bij die indruk op u heeft gemaakt door bijv. de medische voorgeschiedenis of sociaal maatschappelijke context van de zwangere, een taalbarrière of door bepaalde medisch-ethische of cultureel-etnische dilemma’s rondom deze casus. Een ervaring die ook interessant en leerzaam kan zijn voor andere counselors. Wij nodigen u van harte uit deze casus geanonimiseerd te sturen naar RCPSNH via contact@rcpsnh.nl. Wij nemen daarna voor verdere afstemming contact met u op. Klik hier voor het programma.

   U kunt zich hier aanmelden.

    

    

   Gegevens

   Datum:
   juni 29
   Tijd:
   19:30 - 21:00

   Locatie

   Online
   Lees meer ↓