Regionaal Centrum Prenatale Screening Noord-Holland

Welkom op de website van het Regionaal Centrum Prenatale Screening Noord-Holland.
Op deze website vindt u relevante informatie voor verloskundig zorgverleners en echoscopisten in Amsterdam en Noord Holland, die prenatale screening aanbieden of van plan zijn dat te gaan doen. Interesse in onze nieuwsbrief?  U kunt zich onderaan deze pagina aanmelden.

Bent u zwanger en zoekt u informatie over prenatale screening? Graag verwijzen wij u hiervoor naar deze website: www.pns.nl

Regionaal Centrum Prenatale Screening Noord-Holland (RCPSNH) is één van de acht regionale centra in Nederland, die door het Ministerie van VWS als vergunninghouder zijn aangewezen voor de uitvoering van de prenatale screening. Deze uitvoering valt in Nederland onder de Wet op het Bevolkingsonderzoek. Iedere zorgverlener die betrokken is bij de uitvoering van prenatale screening, dient hiervoor gecertificeerd te zijn en een contract te hebben met hun regionaal centrum.

RCPSNH heeft tot doel de uitvoering van de prenatale screening binnen de regio Noord-Holland te coördineren en de kwaliteit hiervan te bewaken.

Naar pagina Contract aanvragen

 • Op onze nieuwsbrief abonneren

  Door u in te schrijven gaat u akkoord met onze Privacy Policy.

Nieuws

 • Agenda

  1. Regiobijeenkomst in de vorm van een landelijke webinar

   Op maandag 9 november van 15.00 tot 17.00 uur organiseren de gezamenlijke regionale centra voor prenatale screening een landelijk webinar.

   Het programma ziet er als volgt uit:

   • Vasa previa door dr. Charlotte Jansen, aios verloskunde en gynaecologie in het Flevoziekenhuis.
   • Veilig omgaan met gegevens prenatale screening door Carolien Kapteijns, CIPP/E, functionaris informatiebeveiliging, Coöperatie Landelijk Beheer Prenatale Screening (CLBPS).
   • De kwaliteit van counseling vanuit cliëntenperspectief door dr. Linda Martin, Postdoc, Midwifery Science | AVAG/APH/Amsterdam UMC, locatie VUmc.
   • Resultaten NIPT en nevenbevindingen door dr. Robert-Jan Galjaard, lid kerngroep TRIDENT 2,

   klinisch geneticus / sectorhoofd counseling Erasmus MC.

   Dagvoorzitter is Paula Udondek.

   U kunt zich nu aanmelden voor het webinar. Het webinar is gratis.

   Klik voor aanmelden op de volgende link: https://channel.royalcast.com/webcast/clbps/20201109_1/.

   Na aanmelden ontvangt u per e-mail een bevestiging. Vanaf een half uur voor de start van het webinar kunt u zich online registreren.

   Indien u accreditatiepunten wenst van KNOV, NVOG of BEN, dient u uw BIG-registratienummer in te vullen. Voor bijschrijving van de punten bij de BEN, (ook) graag uw BEN-lidmaatschapsnummer vermelden.

   Als het voor u niet mogelijk is om het webinar live te volgen, dan heeft u de mogelijkheid om het webinar op een ander moment on-demand te bekijken. Dit is mogelijk tot 1 juni 2021. De uitnodiging hiervoor krijgt u na het live webinar op dit e-mailadres. Ook voor de on-demand versie zijn accreditatiepunten te krijgen voor de KNOV en de BEN. Voor de NVOG worden alleen punten gegeven voor het live volgen van het webinar.

   Gegevens

   Datum:
   november 9
   Tijd:
   15:00 - 17:00
   Lees meer ↓
  2. Casuïstiekbespreking in de vorm van een landelijke webinar

   Programma volgt.

   Gegevens

   Datum:
   november 30
   Tijd:
   15:00 - 17:00
   Lees meer ↓