Contract zorgaanbieder

Een zorginstelling die prenatale screening gaat aanbieden dient hieraan voorafgaand voor het betreffende zorgonderdeel (counseling, ETSEO en/of TTSEO) een contract af te sluiten met het regionaal centrum. De zorginstelling dient hiervoor te voldoen aan de landelijke kwaliteitseisen prenatale screening. Deze zijn te vinden op de website van het RIVM.

Voor het aanvragen van het contract kunt u hieronder het online aanvraagformulier invullen.
De gecontracteerde zorginstelling wijst een zorginstellingbeheerder voor Peridos aan. Meestal fungeert deze tevens als contactpersoon voor het regionaal centrum.

De zorginstellingbeheerder is verantwoordelijk voor het up-to-date houden van de gegevens van de zorgverleners die aan de praktijk verbonden zijn en voor het aanleveren van de gegevens van de screening aan Peridos. Op de website Peridos worden de taken van de zorginstellingbeheerder uiteengezet (zie handleidingen).

Bij een nieuwe zorgverlener in uw praktijk die al een kwaliteitsovereenkomst heeft, geeft u dit per e-mail door aan het regionaal centrum, inclusief de rol van de zorgverlener en de startdatum in uw praktijk. De regiobeheerder koppelt de zorgverlener aan uw praktijk, dat is noodzakelijk om gegevens van die zorgverlener te kunnen uploaden. Heeft de zorgverlener nog geen geldige kwaliteitsovereenkomst dan dient deze zich zelf aan te melden bij het regionaal centrum via het online aanvraagformulier kwaliteitsovereenkomst zorgverlener.

Klik hier voor een overzicht waarin schematisch is weergegeven wat te doen vóórdat er gestart wordt met de uitvoering van Prenatale Screening.

  Aanvraag formulier contract zorgaanbieder (zorginstelling)

  Vul het onderstaande formulier in om een contract aan te vragen.

  Gegevens aanvrager


  Gegevens zorginstelling

  Contract

  Welk contract vraagt u aan?

  Wat is het aantal te verwachten verrichtingen per jaar?

  Bronsysteem

  Welk bronsysteem wordt gebruikt in uw zorginstelling?

  Echoapparatuur

  Welke apparatuur wordt gebruikt in uw zorginstelling?

  1. Apparaat 1   :

  2. Apparaat 2  3. Apparaat 3  Als vertegenwoordiger namens de zorginstelling verklaar ik dat ik minimaal elke maand gegevens zal afdragen naar de landelijke database Peridos.

  Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden zoals beschreven in de landelijke kwaliteitseisen en met het privacy statement zorgverleners.