Kwaliteitsovereenkomst zorgverlener – Let op: vooraf registreren!

Bent u  zorgverlener en wilt u counseling of SEO gaan uitvoeren bij een gecontracteerde zorginstelling? Dan dient u vooraf een kwaliteitsovereenkomst te sluiten voor het betreffende zorgonderdeel. Dit kan door het aanvraagformulier online in te vullen en een kopie (PDF) van het bewijs van deelname aan een gecertificeerde opleiding bij te voegen. Een actueel overzicht van geaccrediteerde opleidingen kunt u vinden op de website van het RIVM

Uw registratie in Peridos moet compleet zijn voordat u start als counselor of echoscopist SEO. Begint u zonder geldige kwaliteitsovereenkomst dan overtreedt u de wet. U moet de kwaliteitsovereenkomst online in Peridos accorderen voordat deze geldig is. U ontvangt bericht van de regiobeheerder wanneer de kwaliteitsovereenkomst klaar staat om te accorderen. Klik hier voor een overzicht waarin schematisch is weergegeven wat als zorgverlener te doen vóórdat u start met de uitvoering van Prenatale Screening.

U kunt de tekst van de kwaliteitsovereenkomst vooraf desgewenst hieronder downloaden.

  Aanvraag formulier Kwaliteitsovereenkomst zorgverlener  Rol binnen de zorginstelling, waarvoor de overeenkomst wordt aangevraagd.
  U kunt aannemelijk maken dat u voldoende aantallen per jaar haalt om aan de kwaliteitseis te voldoen.

  Gevolgde opleiding(en):

  basiscursus counselen


  NIPT nascholing / DIN 2.1


  cursus NT


  cursus SEO


  Informatie over in Nederland gecertificeerde opleidingen kunt u vinden op de website van het RIVM.